Het is regenachtig weer en op de achtergrond staat 24 kitchen aan. Binnen is het lekker warm en er staat een heerlijk warm kopje thee klaar. Wat daarbij nog mist is een lekker stukje appeltaart. Dit recept komt uit een oud kookboek dat ik ooit van mijn moeder heb gekregen. Zelf heb ik hier en daar een kleine aanpassing gedaan. Daar komt die:)
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =
Ingrediënten voor het deeg:
- 150 gram bloem
- 100 gram boter
- 75 gram basterd suiker
- 1 ei
- halve kilo appels
- 60 gram suiker
- 50 gram krenten
- kaneel
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =
Zet de over op 200 graden.
Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed het tot een bal of laat dit door de keukenmachine doen. Schil de appels en snij deze in blokjes. Voeg de ingrediënten toe en bak dit even kort in de koekenpan. Zo zijn de appels lekker zacht en is de suiker al opgelost.
Doe een bakpapiertje op de onderkant en vet de vorm in. Bekleed dit met deeg en doe het appel mengsel erin. Als je nog deeg over hebt kun je deze in reepje op de bovenkant leggen, heb ik bij deze taart niet gedaan.
Zet de taart voor ongeveer een uur. Het is niet alleen een lekker stukje taart ook je huis ruikt heerlijk!
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =
Geen opmerkingen:
Een reactie posten