Een stukje achtergrond: Sheperd`s Pie is een eeuwenoud Engels recept. Van oorsprong werd het gemaakt met restjes vlees en aardappel. Traditioneel wordt lamsgehakt gebruikt. In plaats daarvan is rundergehakt heel goed te gebruiken, al heet het gerecht dan officieel Cottage Pie.
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =
Ingrediënten.
- 675 gr gehakt (lam of rund)
- 1 grote winterpeen, geraspt
- 1 grote ui, gesnipperd (zie film)
- olijfolie
- klein blikje tomatenpuree
- scheutje rode wijn
- Worcestershiresauce
- 4 tenen knoflook of 1 tl knoflookpoeder
- 1 el verse of gedroogde rozemarijn
- 1 el verse of gedroogde tijm
- versgemalen peper en zout naar smaak
- 675 gr aardappelen
- scheutje slagroom
- 3½ tl boter
- 2 eigelen
Kook de aardappels en maak ze tot puree. Voeg daarna de bovenstaande ingrediënten toe totdat het een smeuïge puree wordt.
Voeg Worcestershiresaus naar smaak toe, tomatenpuree en een flinke scheut rode wijn en laat een minuut of 5 doorpruttelen.
Schep het gehaktmengsel in een ovenschaal. Doe de aardappelpuree er overheen en strijk glad met de bolle kant van een lepel. Verdeel lekker veel kaas over de aardappelpuree.
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =
Geen opmerkingen:
Een reactie posten