maandag 6 oktober 2014

Zalm met mango ui saus

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Afgelopen zaterdag naar een rommelmarkt geweest. Waar ik 4 leuke kookboeken op de kop heb weten tikken. Vandaag heb ik hier het eerste recept uit gekookt. Uiteraard heb ik hier en daar wat aangepast en mijn eigen draai eraan gegeven. Voor 2 personen heb je nodig:
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediƫnten.
  • halve mango
  • 1 eetlepel honing
  • 2 zalm filets
  • peper en zout
  • 2 theelepels sambal
  • 1 sjalotje 

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==

Schil de mango en snij deze in kleine stukjes. Snij ook sjalot in kleine stukjes. Fruit de sjalot even aan totdat deze glazig is. Voeg daarna de mango toe en laat dit 10 mintutjes op een zacht vuurtje sudderen. Voeg daarna peper, zout, de honing en sambal toe. Laat dit nog 20 minutjes heel zachtjes koken. Bak in de tussentijd de zalmfilets bruin.

Erg lekker met gekookte aardappels boontjes met spek en pijnboompitjes.

Eet smakelijk!

Tip: de saus is ook lekker bij vlees.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =



Geen opmerkingen:

Een reactie posten