woensdag 19 februari 2014

Broodje kip van de V&D


= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Als ik naar Arnhem of Apeldoorn ga om te winkelen loop ik altijd langs de V&D. Als je er voorbij loopt ruikt het altijd heerlijk. Buiten in de vitrine liggen altijd de lekkerste broodjes. Broodje kip is mijn grote favoriet. Neem er eigenlijk altijd wel eentje mee. Nu heb ik eindelijk het recept gevonden om dit broodje zelf te maken. Dit is een recept voor 4 broodjes.


= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =
  • 2 kipfilets
  • 4 pitabroodjes of ciabatta  
  • 1 pakje taugé
  • Italiaanse kruiden
Voor de saus

  • 50 gram mayonaise
  • 26 gram creme faishe
  • 2.2 gram Cajun kruiden
  • 4 gram grove mosterd
  • 8 gram gesnipperde ui
  • 8 gram fijn gesneden augurk
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Bestrooi de kipfilet met Italiaanse kruiden. Wees vooral niet te zuinig. Leg de kipfilet in de hete lucht oven voor 40 minuten op 180 graden. Snij de kipfilet in plakken. Voeg alle ingrediënten voor de saus samen.

Doe de pitabroodjes even in het broodrooster of in de oven en snij ze open. Snij de kipfilet in plakken en leg ze op het broodje. Bestrijk de kipfilet ruim met saus. Doe hierop de taugé en klap het broodje dicht.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =



Geen opmerkingen:

Een reactie posten