maandag 14 april 2014

Gekruide gehakt balletjes op een stokje


= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Zaterdag hebben we een feestje gehad waar ik de hapjes voor verzorgd heb. Het waren 6 verschillende hapjes. Die allemaal ( al zeg ik het zelf en was het allemaal koud) erg goed smaakte. Ik zal van allemaal het recept erop zetten inclusief de sausjes. Het eerste recept zijn de gehaktballetjes op een stokje (idee: welke). Zeer smakelijk! Kan zowel warm als koud gegeten worden. Ook leuk voor de paasdagen.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediënten.
  • 500 gram gehakt
  • zoute stokjes
  • 1 ei
  • paneermeel
  • 1 zakje nasi kruiden
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==

Kneed de bovenstaande ingrediënten samen (niet de zoute stokjes). Rol ze tot kleine gehaktballetjes en zet ze even voor minimaal een half uur in de koelkast zo blijven ze mooi rond in de pan. Bak ze mooi bruin in de koekenpan of hapjespan. Steek, als ze mooi bruin zijn, de zoute stokjes erin. Een leuk gezicht en geen last van rondslingerende saté prikkers. Klaar ben je.   

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =




Geen opmerkingen:

Een reactie posten