woensdag 26 februari 2014

Makkelijk pizza deeg

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Volgens mij vindt bijna iedereen pizza wel lekker. Het is net even anders dan het Italiaanse Pizza deeg. Dit is pizza deeg die oorspronkelijk uit Frankrijk komen. Het is deeg om snel te maken en hoeft niet te rijzen. 
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediƫnten:
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 80 ml olijfolie
  • 160 ml lauw water

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==

Doe de bloem met de bakpoeder en het zout in een kom bij elkaar. Meng de olie met het water en giet het bij de bloem. Kneed het tot een mooie bal. Dek het deeg af en leg het 30 minuten in de koelkast. Het is ook een dag van te voren te maken. Leg het deeg dan ook afgedekt in de koelkast.

Rol het deeg uit en beleg het. Bak de pizza op 180 graden mooi bruin. Ligt aan de hoeveelheid ingrediĆ«nten op de pizza. Houdt rekening met ongeveer 25 minuten oventijd.
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =


Geen opmerkingen:

Een reactie posten