woensdag 26 februari 2014

Muffin chocolade/ vanille

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =
Een lekkere muffin voor bij de thee of koffie is heerlijk. Even een momentje voor jezelf. Deze muffins zijn in een handomdraai te maken. Helemaal als je chocolade chips gebruikt in plaats van een reep. Bij de action kun je ze tegenwoordig krijgen. Lukt dit niet dan moet je een chocolade reep in kleine stukjes snijden. Wat het je nodig:

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediënten:
  •    300 gram bloem
  •         2 theelepels bakpoeder
  •         2 eieren
  •         80 gram suiker
  •         50 gram boter
  •         2 zakjes vanille suiker
  •         200 gram chocolade (reep in stukjes hakken of chocolate chips)
  •    230 ml melk
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==


Roer eerst de droge en daarna de vochtige ingrediënten door elkaar heen. Roer deze heel even door elkaar. Niet te lang want dan worden ze taai! Zet de oven op 200 graden. Vul je cupcake tray met papiertje tegen het aanbakken. Vul ze totdat je beslag op is. Zet de cakes voor ongeveer 25 minuten in de oven totdat ze mooi bruin zijn. Door er met een saté prikker in te prikken kun je zien of ze gaar zijn. Komt de prikker er droog uit dan is de muffin gaar.

Laat ze even afkoelen en eet smakelijk!

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten