zaterdag 15 maart 2014

Spruitjes taart

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Als ik een drukke dag heb gehad vind ik het prettig om iets gezonds op tafel te zetten. Een dag van te voren koken is dan wel een uitkomst. Even in de oven schuiven en klaar is kees.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediƫnten:
Voor het deeg:
  • 100 g. kwark
  • 1 ei
  • 2 eetl. olie
  • 150 g. zelfrijzend bakmeel
  • 50 g. volkorenbloem
  • 1 theel. zout
Voor de vulling:
  • 300 g. spruitjes
  • 200 g. rookspek
  • 200 g. creme fraiche
  • 3 eieren
  • 100 g. oude kaas
  • versgemalen zwarte peper
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==


Zet de oven aan op 200 graden.

Voeg de ingrediƫnten voor het deeg samen en kneed het tot een mooi bal deeg. Bekleed hiermee de bakvorm (bakvorm van 30 cm).

Kook de spruiten in 5 minuten beetgaar. Bak de spekjes lekker bruin. Doe de creme fraiche in een kom en klop er de eieren door, roer er de fijngeraspte kaas door.Doe de spuitjes in de taartvorm en voeg hieraan het eierroommengsel toe. Bak de taart in 40 minuten mooi goudbruin.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Geen opmerkingen:

Een reactie posten