zondag 2 maart 2014

Wortel reepjes

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Een mooie bijgerechtje wat ik op de televisie gezien heb. Uiteraard simpel maar ook zeker gezond. Zelf houdt ik niet van wortel, maar deze variant kan ik zelfs waarderen:) En het mooie aan dit recept is dat je er geen mes voor nodig hebt.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediƫnten:
  • 1 zak wortels
  • Parmezaanse kaas
  • Boter
  • Zout
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Maak de wortels schoon en snij er met een dunsnijder lange repen van. Doe de wortelrepen in een bak en giet er een klein beetje boter overheen. Rasp de Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar smaak) en strooi dit over de wortels. Breng het op smaak met wat zout. Meng alles door elkaar zodat het goed verdeeld is.

Zet de hete lucht oven aan op 180 graden. Leg wat bakpapier op je bakblik (scheelt weer schoonmaken). Leg de wortel reepjes in hoopjes op het bakblik. Doe de wortels in de oven voor 20 minuten, totdat ze mooi bruin zijn.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =




Geen opmerkingen:

Een reactie posten