vrijdag 18 april 2014

Kalkoenrollade met Hollandse garnalen

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Gisteren weer eens een nieuw recept uit geprobeerd. Volgens mij komt het recept uit het Jumbo Magazine. Ik heb hier en daar wat aanpassingen gedaan aan het recept. Om het nog makkelijker uitvoerbaar te maken. Dit recept is voor 2 personen. Wat heb je nodig:

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediënten:
  • 2 kalkoen filet
  • 200 gram hollandse garnaaltje
  • 1 ei
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 50 ml zoete wijn
  • 50 ml kookroom

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==


Sla de kalkoenfilets plat met een koekenpan tussen 2 vellen vershoudfolie. Snij de randen van de filets bij totdat je een rechthoek hebt. Bestrooi de lapjes met peper en zout. Maal de restjes vlees door de keukenmachine met de helft van het ei tot gehakt. Meng de garnaaltjes door het gehakt en besmeer de lapjes ermee. Rol de lapjes op en zet ze vast met saté prikkers. Bak de rolletjes gaar in ongeveer 25 minuten. Neem de rolletjes uit de pan en leg ze op een bord en dek het af met aluminium folie. Fruit in hetzelfde vet het sjalotje. Voeg dan de wijn toe en kook dit op een hoog vuur. Voeg nu de room toe en kook dit nog 1 minuutje.   

Leg de rolletjes op het bord en giet de saus eroverheen. Erg lekker met gebakken aardappels en gewokte spinazie.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =



Geen opmerkingen:

Een reactie posten