dinsdag 1 april 2014

Roti

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Rotie is zo ontzettend lekker. Ik heb hier de simpele versie die niet uit een potje komt. Need I say more? Hier het recept voor 2 personen.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediënten deeg:
  • 250 gram bloem
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 150 ml lauw water

Ingrediënten roti:
  • 2 kipfilets
  • 1 zak krieltjes
  • Sperzieboontjes (hoeveelheid naar smaak)
  • 2 eetlepels kerrie
  • peper en zout
  • 2 theelepels gemalen komijn zaad
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 knoflook
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 theelepel sambal
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==

Snij de kipfilet in stukken en braad deze kort bruin in de pan. De kip heb ik van te voren nog wel even gekruid met kipkruiden voor extra smaak. Voeg hier de rest van de ingrediënten aan toe en giet er zoveel water bij dat de bodem bedekt is met water. Het lekkerste is als je dit een dag laat staan zodat alle smaken goed tot zijn recht komen. Laat het 2 uur sudderen zodat alles lekker gaar en mals is.

Voor het deeg:
Doe de gist in het lauwe water en laat dit 10 minuten staan. Voeg daarna de bloem, olie en water met gist toe. Kneed het tot een bal en dek het af met vershoudfolie. Laat het deeg 1 uur rijzen.

Gebruik de deegroller om van het deeg kleine pannenkoekjes te maken. Bak ze bruin in de koekenpan. Als er belletje op het deeg komen kun je het omdraaien.

Enjoy!

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Geen opmerkingen:

Een reactie posten