maandag 7 april 2014

Vissoep met garnalen spies

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =
Een lekker soepje is nooit weg. Makkelijk, snel en gezond. Dit recept is voor 6 personen.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediƫnten.
  • 1 bakje grote garnalen
  • 1,2 liter visbouillon (bouillon blokje)
  • 50 gram boter
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 3 grote aardappels
  • 250 ml melk
  • 175 ml room
  • 60 gr bloem
  • 450 gram zalm
  • 1 eetlepel dille
  • Bakje Hollandse garnalen.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==

Snij de groente een aardappels in kleine stukken. Smelt de boter in de plan en de ui, wortel, selderij en aardappel toevoegen. 8 minuten bakken todat het zacht is. Bloem toevoegen op laag vuur 1 minuut meebakken. Bouillon erbij schenken en op smaak brengen met peper en zout. Breng de soep aan de kook en laat dit 15 minuten door pruttelen. Als je een gladde soep wilt, doe de soep nog even in de blender. Voeg de zalm toe en laat het nog 8 minuten pruttelen. Voeg de garnalen, melk, room, en dille toe. Nu nog even opwarmen maar niet meer laten koken.

Rijg de grote garnalen aan een spies en bak ze in pan even bruin. Leg ze op de soep kom.

De soep is ook erg lekker zonder vis.

Ik heb hier wat geroosterd brood met roomkaas bij geserveerd.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =


Geen opmerkingen:

Een reactie posten