donderdag 10 april 2014

Zalm pakketje met een spinazie verassing

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =
Het lievelingsgerecht van mijn dochter. Dit eten we vaak ook zonder bladerdeeg erg lekker. Dit gerecht is bij ons in huis altijd zo op. Enjoy!

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediƫnten.
  • 2 stukken zalm
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 300 gram spinazie
  • 3 eetlepels pijnboompitjes
  • 1 pakje monchou of Boursin
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==

Kook de spinazie net zo lang totdat het slinkt, giet daarna het water af.

Bak ondertussen de pijnboompitje een beetje bruin in de koekenpan. Dit kan zonder olie of boter. Gewoon droog in de pan.

Doe de Monchou of Boursin en de pijnboompitten bij de spinazie in de pan. Omdat de spinazie nog warm is, is het makkelijk te mengen.

Leg 2 plakjes bladerdeeg op het aanrecht. Leg hierop de zalm en schep hierover het spinaziemengsel. Maak het plakje bladerdeeg dat je bovenop legt iets groter met de deegroller. Leg daarna het plakje erop op de zalm met het spinaziemengsel. Snij een kruisje op de bovenkant zodat de stoom eruit kan en omdat het er mooi uit ziet. Bestrijk het pakketje met ei of met melk en doe ze ongeveer 15 minuten in de oven op 180 graden.
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =