vrijdag 11 april 2014

Tomaten saus

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =
Waar we hier veel plezier aan beleven is het maken van een pizza. Van de deeg tot aan de saus. In de tussentijd snoepen we van alle ingrediënten. En je kunt er een heleboel ingrediënten op kwijt. Heerlijk!
 
Al in eerdere berichten liet ik weten hoe je heel simpel en in weinig tijd het deeg kunt maken. Zonder saus is de pizza niet compleet. Hierbij het recept voor de saus. Het recept is voor 1 pizza. Invriezen gaan trouwens ook prima.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediënten.
  • 1 gehakt teentje knoflook
  • 1 ui
  • 300 gram tomaten
  • Italiaanse kruiden of oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==



Doe de tomaten in de schaal en giet er kokend heet water overheen. Na 10 minuten kun je zo het vel ervan af halen. Doe de tomaten in de blender of gebruik de staafmixer. Fruit de ui en knoflook aan in de olijfolie. Voeg daarna de tomaten toe. Laat het geheel ongeveer 45 minuten inkoken tot een dikke saus.

 
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =


Geen opmerkingen:

Een reactie posten