zaterdag 7 juni 2014

Gekruide bloemkool

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Toen ze thuis zagen dat ik bloemkool had gekocht keek iedereen er erg vies bij. Maar het is gelukt iedereen heeft zijn bordje met smaak leeg gegeten. Missie geslaagd:) Mijn recept voor 2 personen:

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediƫnten.
  • 1 bloemkool in kleine roosjes gesneden
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • 1 eetlepel kerrie
  • een halve peper, fijn gesneden 
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen geperste knoflook
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 runder bouillonblokje
  • blokje roomboter (naar smaak)
  • 300 gram gehakt
  • 1 ei
  • 400 ml warm water
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==


Kruid het gehakt en voeg een eitje toe. Draai en kleine balletjes van en paneer ze met paneermeel. Bij de Jumbo is gekruid paneermeel te krijgen. Erg lekker:) Bak ze in de koekenpan lekker bruin.

Fruit de ui in een wok. Bak nog een minuutje een knoflook mee. Voeg de tomatenpuree en de kerrie toe. Doe nu de kleine roosjes erbij samen met het water samen met het bouillonblokje. Laat dit koken totdat ze gaar zijn. Niet te gaar want dat is niet lekker. Als de bloemkool gaar is voeg dan de bloem toe om het tot een mooie saus te maken. Voeg nu nog even de gehaktballetjes toe en een beetje roomboter voor de smaak.   

Erg lekker met rijst en zo krijg je iedereen aan de bloemkool.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =



Geen opmerkingen:

Een reactie posten