dinsdag 17 juni 2014

Grootmoeders draadjes vlees

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Een tijdje geleden weer een heerlijk recept van smulweb geprobeerd. Na hier en daar een aanpassing vond ik het heerlijk smaken. Wij hebben dit op de patat gedaan met een heerlijke frisse salade erbij. Voor 4 personen heb je nodig:

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediƫnten.
  • 500 gram rundvlees
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • scheut rode wijn
  • 1 runden bouillonblokje
  • 1 ui
  • mosterd
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==


Bestrooi het vlees met peper en zout en besmeer het aan beide kanten met mosterd. Ik heb hier Doesburgse mosterd voor gebruikt. Braad het stuk vlees aan beide kanten bruin. Voeg nu een flinke scheut wijn toe. Voeg de ui (in grove stukken) laurierblad, kruidnagel en stroop toe. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg het bouillonblokje toe. Laat dit ongeveer voor 2 uur stoven op een laag vuur.  

Als het vlees lekker mals is, haal het dan uit de pan en snij het in kleine stukjes. Zeef de saus zodat de kruidnagel en laurierblad eruit is.

Eet smakelijk!


= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Geen opmerkingen:

Een reactie posten