Weer een lekker gerechtje om met weinig ingrediënten toch een lekkere, verrassend en voedzame maaltijd op tafel te zetten. Dit lekkere gerecht heb ik van smulweb gehaald en hier en daar een kleine aanpassing gedaan. Voor 2 personen:
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =
Ingrediënten.
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden of uit de pers
- 150 g gehakt
- 1 el olijfolie
- zout en (versgemalen) peper
- 4 (bloem) tortillas
- snuf nootmuskaat
- 2 tl komijn
- 2 tl kaneelpoeder
- 2 tl cayennepeper
- 1 el paprikapoeder
- sla
- 1 blikje tomatenpuree
- paprikapoeder
- 3 el bouillon
- 1 el olijfolie
Yoghurt saus
- 150 ml Griekse yoghurt
- 1 teentje geperste knoflook
- 2 eetlepels chilisaus
- peper en zout
In schaal gehakt mengen met sjalotten, paprika, knoflook, zout, peper, nootmuskaat, komijn, kaneel, paprikapoeder, cayennepeper en eventueel peterselie.
Bak het gehakt rul. Besmeer de tortilla's met de saus en doe er een daarna een beetje gehakt op. Besmeer de randen met een beetje water zodat je ze straks nog op kunt rollen. Doe ze voor 3 minuten op 200 graden in de oven. Maak in de tussentijd de yoghurt saus. Als ze uit de oven zijn leg er dan wat sla op en rol ze op. Zelf heb ik ze nog even in aluminium folie gedaan zodat ze warm blijven.
Serveer ze met de yoghurt saus.
Eet smakelijk.
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =
Geen opmerkingen:
Een reactie posten