zondag 25 mei 2014

Zuid Indiase viscurry

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Een lekkere, milde en frisse curry. Het is even wat snij werk maar zeker wel de moeite waard. Dit recept is voor 4 personen.


Dit was voor mij een nieuw recept en een groot succes bij ons thuis.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==

Ingrediënten.
  • 400 ml kokosmelk
  • 4 stukken kabeljauw filet
  • 1 ui in hele dunne ringen
  • 2 tenen knoflook in hele dunne plakjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel koriander
  • 1/4 theelepel Kurkuma
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes en fijn gehakt (zie film)
  • 1 dessertlepel gemberpoeder
  • 175 ml water
  • 4 sjalotjes fijn gesneden
  • 1 eetlepel vissaus.
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==

Fruit de ui goudgeel in de wok. Voeg de chilipeper, knoflook en de mosterdzaadjes voor 2 minuutjes. Voeg nu de gemalen koriander, kurkuma, chilipoeder en verse gemberwortel toe en roerbak 1 minuut. Schenk de kokosmelk en het water erbij, breng onder af en toe roeren aan de kook,  

zet het vuur laag en laat 8-10 minuutjes zachtjes pruttelen tot licht ingedikt. Voeg nu de vissaus en de vis toe en laat dit nog 5 minuten koken. Bak in de tussentijd de sjalotjes goudbruin en knapperig. Strooi ze over de viscurry met een handvol verse korianderblaadjes.

Lekker met rijst.
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten