zondag 3 augustus 2014

Brood pudding

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Van een voorgerecht een nagerecht maken. Het kan! Een leuk recept en makkelijk te maken. Dit recept heb ik van oud stokbrood gemaakt. Na een barbecue blijft er bij ons vaak wel wat over. Het recept voor 2 personen en een klein bekertje voor mijn dochter.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediƫnten.
  • 150 gram oud brood
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 25 gram rozijnen
  • een halve eetlepel bloem
  • snufje kaneel
  • 80 gram suiker
  • 1 zakje vanille suiker

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Maak de melk en suiker warm in een pannetje. Haal de pan van het vuur en voeg het brood toe. Wel zo handig om het brood in kleine stukjes te scheuren. Laat dit een half uurtje weken en plet het brood met een vork. Voeg dan de andere ingrediƫnten toe en roer het nog even goed door elkaar. Vet de kopjes in en doe het mengsel er in. Zet de oven op 200 graden en bak ze in ongeveer 40 minuten mooi bruin. Even laten afkoelen. En smikkelen maar!

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =




Geen opmerkingen:

Een reactie posten