dinsdag 29 juli 2014

Chinese kip kerrie



= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Gisteren had ik weer eens zin om wat anders te maken. Maar natuurlijk wel simpel en met de nodige groente erin. Na wat zoekwerk op smulweb heb ik het volgende recept gevonden. Ik heb het hier en daar wat aangepast en tadaa! Dit recept is voor 2 personen.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediënten.
  • 2 kipfilets
  • 2 lente uitjes (het witte en groene gedeelte gescheiden)
  • 1 ui in dunne ringen
  • 2 teentjes knofloop, fijn gesneden
  • 4 cm gember
  • 2 tl paprika poeder
  • 2 tl koriander
  • 3 tl kerrie poeder
  • 0,5 tl 5 kruiden poeder
  • 200 ml kippen bouillon
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el soja saus  
  • Om alles te binden een beetje maïzena of bloem.
  • Halve courgette, fijn gesneden met behulp van de keukenmachine.
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==

Kruid de kipfilet met kipkruiden en peper en zout. Bak ze goudbruin. Roerbak daarna het wit van de lente uitjes, uienringen, knoflook en gember zacht. Voeg daarna de kruiden toe en bak deze nog een paar minuutjes mee. Voeg nu de courgette en de bouillon toe samen met de rijstazijn en de soja saus. Laat het geheel 5 minuten koken en voeg daarna het groene wat de lente ui toe. Bind het geheel met bloem of maïzena. Zelf heb ik er nog een tl sambal in gedaan. Een beetje rijst erbij en klaar ben je:) Simmmpel toch?

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =


Geen opmerkingen:

Een reactie posten