dinsdag 19 augustus 2014

Ovenschnitzel bolognese

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Gisteren weer eens een nieuw recept uitgeprobeerd. En dit was een succes. Erg lekker. Ik heb het recept van Smulweb gehaald en hier en daar een wat veranderd zodat het nog sneller klaar is:)

Voor 2 personen heb je nodig:

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==

Ingrediƫnten:
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook fijn gehakt
  • 2 gepaneerde varkensschnitzels
  • 125 gram gehakt
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • 1 groenten bouillonblokje
  • 200 ml gezeefde tomaten ( te krijgen bij de Jumbo in een pakje, staat bij de blikjes tomaten puree)
  • 50 ml slagroom
  • 50 ml water

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==

Bak de uien goud bruin in de pan en haal ze eruit. Bak de varkensschnitzels even om en om bruin in de pan en leg ze in de ovenschotel. Vet deze eerst wel even in.

Bak de gehakt rul en voeg daarna de knoflook en de helft van de ui toe. Voeg daarna het groenten bouillonblokje, Italiaanse kruiden, de gezeefde tomaten, water en de slagroom. Laat dit 5 minuten koken. Zet de oven aan op 200 graden.

Giet de gehaktsaus over de schnitzels en strooi de andere helft van de uien erover. Dek de schotel af met aluminiumfolie en zet de schotel voor 50 minuten in de oven.  

Heerlijk met gekookte aardappels.

Je kunt er kaas overheen strooien. Ik lust geen kaas dus dat heb ik weggelaten.


= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Geen opmerkingen:

Een reactie posten