zaterdag 8 maart 2014

Wortelsoep

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==

Op dinsdag zijn we hier allemaal laat thuis. Vaak schiet het eten erbij in. Ik probeer in het weekend dan vaak het eten al voor maandag en dinsdag. Dinsdag maak ik vaak soep. Deze week heb ik een wortelsoep gemaakt

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingredi├źnten.
  • 2 eetl. Zonnebloemolie
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. gemalen koriander
  • 1/2 theel. gemberpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 1 grote aardappel, in blokjes
  • 500 g wortelen, in schijfjes
  • 1 1/2 Liter groente - of kippenbouillon
  • sap van 1 sinaasappel
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==


De wortels heb ik klein gesneden. Bak de ui samen met de knoflook glazig. Voeg daarna de kruiden, aardappel en de wortels toe. Voeg daarna het water toe en doe er een bouillonblokje in. Laat dit 25 minuten zachtjes koken. Maak er een glad soepje van door er met de staafmixer even doorheen te gaan. Voeg nu de sinaasappelsap toe.

Lekker met een pitabroodje.


= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =



Geen opmerkingen:

Een reactie posten