maandag 28 april 2014

Indische smoor


= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Hier thuis en in de omgeving is Beef teriyaki een favoriet gerecht. Niet met biefstuk maar een lekker stukje rundvlees dat de hele middag heeft liggen sudderen. En met lekkere sperziebonen. Ik kan je vertellen dat dit recept er erg dicht bij in de buurt komt. Het is lekker zoet en uiteraard weer simmmpel om te maken. Dit recept is voor 4 personen.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediënten.
  • 700 gram rundvlees (ongeveer)
  • 500 gram sperziebonen
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 1 ui
  • 100 ml ketjap 
  • 1 boulion blokje 
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 250 ml water 
  • nootmuskaat
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==


Braad het rundvlees rondom bruin. Zelf heb ik dit in de hapjespan gedaan. Fruit daarna de uitjes en de knoflook even aan. Voeg de ketjap, water, bouilonblokje, suiker en nootmuskaat toe. Laat dit geheel sudderen totdat het rundvlees gaar is. Dit zal ongeveer neer 2 uur zijn. Snij het rundvlees in kleine stukjes. Bind het geheel met de bloem en laat het nog even doorkoken. Kook de sperziebonen gaar en voeg dit toe bij je ketjapmengsel en rundvlees. Kook hier wat rijst bij en klaar ben je.


Eet smakelijk!

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =







Geen opmerkingen:

Een reactie posten