dinsdag 29 april 2014

Ovenschotel broccoli met kipfilet en aardappelschijfjes


= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Dit recept is ideaal om een dag of 2 van te voren te maken. Hij is hier erg goed in de smaak gevallen. Voor 4 personen:

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediƫnten:
  • 750 gram aardappelen
  • 500 gram broccoli
  • 350 gram reepjes kipfilet
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 bak spekjes
  • 2 eetlepels olie
  • ¼ liter melk
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • zout, peper
  • nootmuskaat

      = = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==


      Schil de aardappelen en snij de aardappelen in dunne plakjes. Kook de aardappelen in 5 minuten beetgaar. Laat de plakjes aardappel uitlekken in een vergiet.
      Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze beetgaar. Laat de aardappels en broccoli goed uitlekken.
      Kruid de reepjes kipfilet met peper, zout en kerriepoeder.
      Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipreepjes bruin en knapperig.


      Voor de saus:
      Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Laat de bloem in 2 minuten garen. Melk er beetje voor beetje bij voegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Bak de spekjes goed uit in de koekenpan en voeg dit toe aan de saus.

      Bereidingswijze:
      Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de helft van de saus over de bodem van een ruime ovenschaal. Meng de goed uitgelekte broccoli met de kipreepjes en verdeel deze over de saus.
      Dek af met de aardappelschijfjes. Giet de rest van de saus over de aardappelschijfjes. Strooi de rest van de geraspte kaas erover of paneermeel.
      Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven en bak de ovenschotel in 30 minuten goudbruin.

      = = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

      Geen opmerkingen:

      Een reactie posten