donderdag 22 mei 2014

Tomaten soep

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Afgelopen weekend zijn we naar Valkenburg geweest. Daar hebben we heerlijk gegeten en ik heb er voldoende inspiratie op kunnen doen. Door al dat eten kan het best een dagje wat minder. Met lekker veel groente. Een tomatensoepje met ballen gaat er altijd in.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Ingrediƫnten.
  • 1000 - 1250 gr. rode tomaten
  • 1 flinke ui
  • 2 tenen knoflook
  • 4 groentebouillon blokjes
  • 1 pak tomatensap( 1 liter)
  • 250 gr. gekruid gehakt h.o.h.(balletjes maken)
  • 2 theel. suiker
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==


Snij de tomaten in grove stukken. Laat dit 10 minuten koken en doe ze daarna door de blender. Doe het sap door een zeef zodat het vel en de pitjes hierin achter blijven.

Fruit de ui en knoflook aan. Voeg daarna het gezeefde sap samen met de tomatensap toe en laat dit nog 10 minuten koken. Voeg nu de bouillonblokje, suiker en gehaktballetjes toe. Laat dit nog even koken.

Lekker met een stukje brood.  

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Geen opmerkingen:

Een reactie posten