maandag 28 juli 2014

Amandelcake met vanille-mascarponecreme en aardbeien

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een nieuw recept heb geplaatst. Het resultaat van een nieuwe hobby en een volle agenda.
 
Agelopen weekend was het wederom heerlijk weer. Tijd voor een barbecue en een lekker toetje. Het toetje was super lekker. Hier het recept.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == =

Voor de cake:
  • Spring vorm van 24 of 25 cm
  • 200 gram boter
  • 200 gram witte basterd suiker
  • 100 gram bloem
  • 100 gram fijn gemalen amandelen
  • 8 gram bakpoeder
  • 4 eieren
  • Rasp van de schil van 1 citroen

Voor de crème:
  • 125 g mascarpone
  • 125 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 vanillestokje
  • 1 bakje met aardbeien 
 
= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = ==

Voor de cake. Zet de oven aan op 165 graden. Zorg dat de boter al zacht is of doe zoals ik (vergeet dat uiteraard weer) de boter even in de magnetron. Roer de boter en suiker door elkaar. Doe dan de eieren, bloem, amandelpoeder, bakpoeder en citroenrasp erbij en mix ongeveer tien minuten op de hoogste stand, tot het een luchtig mengsel is. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de vorm in. Doe het beslag erin. Ze de cake voor 30 minuten in de oven.

De crème. Roer de mascarpone, slagroom, suiker en de merg van het vanille stokje door elkaar totdat het de dikte van slagroom heeft.

Verdeel de crème over de afgekoelde cake en versier de taart met de aardbeien. En smullen maar.

= = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = = == = =

Geen opmerkingen:

Een reactie posten